تفاوت باتری اسیدی و اتمی

تفاوت باتری اسیدی و اتمی

همه باتری‌هایی که داخل خودرو استفاده می‌شوند، با یکدیگر یکسان نیستند. این باتری‌ها تفاوت‌هایی دارند که ممکن است به‌خاطر تفاوت قیمتی یا تفاوت از لحاظ آپشن‌ها و ویژگی‌ها باشد. به همین خاطر قبل از خرید باید مزایا و معایب آنها را بررسی کنید و ببینید که کدام یک برای خودروی شما مناسب‌تر است.در واقع زمانی که می‌خواهید باتری خودرو را انتخاب کنید، حتماً به دنبال این هستید که تفاوت آنها را بشناسید و ببینید کدام یک در بازار بیش از همه محبوبیت دارند و کیفیت آنها بالاتر است. ما در این بخش تصمیم گرفتیم که تفاوت باتری اسیدی و اتمی را به شما توضیح دهیم تا هر کدام را بهتر بشناسید و برای خرید کارتان راحت‌تر باشد. با ما همراه باشید تا این تفاوت ها را برایتان توضیح دهیم.

معرفی باتری اسیدی

برای اینکه تفاوت این دو باتری را بهتر بشناسید، باید تعریف هر کدام را بدانید. در نتیجه می‌توانید تشخیص دهید که کدام یک برای کار شما بهتر است و تفاوت آنها با یکدیگر چیست.

باتری‌های اسیدی نسبت به باتری اتمی نسل قدیمی‌تری به حساب می‌آیند و جزو باتری‌های شناخته شده‌تر برای خودروها هستند. خیلی از افراد هنوز هم انتخاب اولشان باتری اسیدی است. باتری‌های اسیدی روی قسمت سطح خودرو ۶ درپوش مجزا و جداگانه دارند که شما خیلی راحت می‌توانید آنها را باز و بسته کنید.

تمامی الکترولیت‌های مورد نیاز برای عملکرد باتری داخل این قسمت طراحی شده است. در واقع چیزی که ظاهر این باتری‌ها را به یکدیگر شبیه می‌کند، همین شش درپوش روی سطح باتری است. علامت ماکسیموم و مینیموم هم روی سطح بدنه درپوش‌ها قرار گرفته که جزو ساختار باتری اسیدی به حساب می‌آید و این حالت را در باتری اتمی نمی‌بینید.

الکترولیت‌ها در باتری به طور دقیق نشان داده می‌شوند. زمانی که قرار است باتری را سرویس کنند، از سطح الکترولیت‌ها استفاده می‌کنند. از این طریق ساختار باتری را هم بررسی کرده و در صورت نیاز پروسه سرویس آن را انجام می‌دهند یا اینکه آب مقطر را وارد باتری اسیدی می‌کنند. کلاهک‌هایی روی باتری اسیدی قرار گرفته که مجهز به صفحه سربی غوطه ور داخل آب و محلول اسید سولفوریک است. به خاطر ساختار خاص و منحصر به فردی که دارند، آنها را به عنوان باتری‌های اسیدی می‌شناسند. یکی از علائم ضعیف شدن یا خرابی این باتری‌ها هم زمانی است که خودرو به خوبی استارت نمی‌خورد.

معرفی باتری اتمی

برای شناخت تفاوت باتری اسیدی و اتمی بهتر است تعریف دقیقی در مورد باتری اتمی هم داشته باشیم.

باتری اتمی که آن را به نام باتری سیلندر یا باتری خشک هم می‌شناسند، در بین افراد مصرف کننده محبوبیت بسیار زیادی دارد. در واقع نسل جدیدی از باتری‌های خودرو به حساب می‌آیند که سطح مشخصی از الکترولیت روی آنها وجود دارد. تفاوتی که بین باتری اسیدی و اتمی وجود دارد، این است که شما نیازی به اضافه کردن آب مقطر ندارید.

از طرفی نیازی به تنظیم سطح الکترولیت و بررسی چگالی داخل باتری‌های اتمی هم نخواهد بود. این ویژگی‌ها به خاطر قدرت و توانایی صفحاتی است که داخل آنها استفاده شده است و ساختارشان را تقویت کرده است که جزو تفاوت اصلی بین دو نسل باتری به حساب می‌آید. باتری‌های اتمی داخل خودشان اسید دارند و به خاطر ساختار خاص صفحاتی که داخل آنها وجود دارد، از کاهش میزان اسید پیشگیری می‌شود.

تفاوتی که بین باتری‌ های اسیدی و اتمی وجود دارد چیست؟

تفاوت هایی که بین باتری اسیدی و اتمی وجود دارد چیست

در ادامه توضیح خواهیم داد که تفاوت این باتری‌ها با یکدیگر چیست.

  • نوع صفحاتی که داخل باتری اسیدی استفاده می‌شود، بیشتر از باتری اتمی نیاز به مراقبت و نگهداری دارد. مثلا موادی که داخل ساختار باتری اتمی هستند، نیازی به افزودن آب مقطر، نگهداری و شارژ نخواهند داشت که مربوط به ذخیره اسید است و فقط یک درپوش نگهدارنده دارد.
  • باتری‌های اتمی به خاطر ویژگی‌های خاصی که دارند، نسبت به باتری‌های اسیدی گران‌تر هستند.
  • از دیگر تفاوت‌های بین باتری اسیدی و اتمی باید به نحوه غیر فعال شدن و عمر مفید آنها اشاره کرد. باتری‌های اسیدی زمانی که به پایان عمرشان می‌رسند، آرام آرام شروع به خاموشی می‌کنند و علائمی در آنها اتفاق می‌افتد که باعث می‌شود کم کم از بین بروند اما در باتری‌های اتمی این اتفاق خیلی ناگهانی می‌افتد و هیچ علامت اولیه‌ای به عنوان هشدار وجود ندارد که نشان دهد این باتری‌ها در حال غیر فعال شدهن هستند.
  • آلودگی محیط با اسید داخل باتری‌های اسیدی نسبت به باتری‌های اتمی بیشتر است. علت هم این است که شکل درپوش‌ها و تعداد آنها با یکدیگر فرق دارد. ظروف داخل‌شان که حاوی اسید هستند، هم با یکدیگر متفاوت است.
  • خطر آلودگی اطراف باتری در باتری‌های اسیدی بیشتر است. علت هم تعداد بالای درپوش‌ها است و ممکن است حین جابجایی شدید خودرو یا مشکلات فنی بیشتر آسیب ببینند.
  • طول عمر این دو باتری هم با یکدیگر فرق دارد. باتری‌های اتمی عمر مفید بین ۵ تا ۱۰ سال دارند و بیشتر از باتری‌های اسیدی است.
  • اگر بخواهید باتری‌ها را تعمیر یا آنها را بازیابی کنید، برای باتری اتمی کار راحت‌تری نسبت به باتری‌های اسیدی در پیش دارید.
  • باتری‌های اتمی فقط زمانی از بین می‌روند که دما بیش از حد افزایش پیدا کرده باشد.
  • توان تولیدی باتری اتمی نسبت به باتری اسیدی بالاتر است و منبع تغذیه آنها بیشتر است و استارت خودرو با باتری اتمی راحت‌تر انجام می‌شود.

از دیگر تفاوت‌هایی که بین این دو مورد وجود دارد، محافظت و مقاومتشان در برابر شارژ بالا است که با یکدیگر فرق دارد. باتری اتمی این قابلیت و ویژگی را دارد که بعد از اینکه آنها را می‌خرید، بتوانید میزان مقاومت را تعیین کنید تا بیش از حد شارژ نشود اما باتری اسیدی چنین ویژگی ندارد. از طرفی زمانی که باتری اسیدی را خرید می‌کنید، حتماً باید یک شارژ مجدد روی آن انجام دهید. در صورتی که باتری اتمی اینگونه نیست.
از دیگر تفاوت‌ها ذخیره‌سازی قابل شارژ داخل باتری خودرو است که به آن ظرفیت ذخیره‌سازی می‌گویند که در باتری‌های اتمی این ظرفیت بالاتر است.

پروسه خرید باتری‌های اسیدی و اتمی

با تمام مواردی که از تفاوت باتری اسیدی و اتمی مطالعه کردید، اکنون می‌توانید تصمیم بگیرید کدام یک از باتری‌ها برای خودروی شما مناسب‌تر است. چنانچه قصد خرید دارید، کافی است که به مجموعه آدین باتری مراجعه کنید. این مجموعه باتری‌ها را با کیفیت بالا به فروش می‌رسانند. حتی می‌توانید از داخل سایت خرید و فروش باتری فرسوده یو پی اس و خراب را هم پیش ببرید! در واقع از داخل سایت می‌توانید ویژگی‌های باتری مورد نظر را بخوانید و در مورد آن اطلاعات کسب کنید و با مباحثی که برایتان ارائه دادیم، متوجه شوید کدام باتری برایتان مناسب‌تر است. در هر حالت باتری اسیدی و اتمی جزو باتری‌های پرکاربرد هستند که در خودرو استفاده می‌شود و هر کدام نیز مزایای خودشان را دارند. این شما هستید که تصمیم می‌گیرید از کدام مزایا بهره‌مند باشید.

جمع‌بندی

تفاوت باتری اسیدی و اتمی کاملا مشهود است. این دو باتری شباهت کمی به یکدیگر دارند و به خاطر همین قبل از خرید لازم است که در مورد آنها تحقیق کنید‌. البته که عملکرد هر دو در طول این سال‌ها ثابت شده بوده است اما برای اینکه بتوانید بهترین ویژگی‌ها را از آنها شاهد باشید، باید تصمیم بگیرید که کدام یک از باتری‌ها بیشتر به کارتان می‌آید. ما در این مقاله به طور کامل راجع به این موضوع صحبت کردیم و تفاوت این دو مورد از باتری‌ها را برایتان توضیح دادیم. پس همه چیز دست خودتان است!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
Call Now Button